Bouwstenen

Voor elke levensfase een passende woning

Diverse groep mensen

Bij BUUR[N] is iedereen welkom. We willen een diverse groep mensen een plek bieden in onze woonprojecten: jong en oud, alleenstaanden en gezinnen en andere samenwoonvormen waar in de reguliere woningmarkt geen plek voor is. 

We hechten waarde aan ieders unieke achtergrond en verhaal en streven naar inclusiviteit. We geloven dat een gemengde bewonersgroep de zelfredzaamheid van bewoners vergroot en leidt tot informele netwerken waarin mensen voor elkaar zorgen.

Woningen op maat

We bieden allerlei verschillende woningtypes. Deze sluiten aan op de vraag en het inkomen van de bewoners. Ze zijn eenvoudig en functioneel ontworpen. 

Alle woningen kunnen gebruik maken van gedeelde voorzieningen, zoals bijvoorbeeld de tuin, woonkamers met een gemeenschappelijke keuken, wasgelegenheden of logeerkamers.

Voor iedereen

BUUR[N] jong volwassen vrouw

Single starters

Eva (25) is single en werkt fulltime als administratief medewerker. Ze vindt het belangrijk om een eigen plek te hebben en is tevreden met een kleine woning. Ze hecht veel waarde aan sociale contacten en een levendig woonmilieu. 

30m2

BUUR[N] vrouwelijk stel

Koppel starters

Saar (30) en Lara (32) zijn 2 jaar samen. Eerst woonden ze ieder in een gedeeld huis met vrienden. Ze hebben behoefte aan meer ruimte en privacy. Het idee dat er gemeenschappelijke ruimten zijn waar ze hun buren kunnen ontmoeten spreekt hen aan.

40m2

BUUR[N] Gezin met één kind

Gezinnen met kinderen

Inez (35) en Peter (38) woonden eerst samen met hun dochter Soraya (7) in een driekamerappartement. Ze werken allebei parttime en doen vrijwilligerswerk in de buurt. Nu Inez zwanger is, verhuizen ze naar een compact vierkamerappartement.

60m2

BUUR[N] wat ouder stel

Gepensioneerden

John (72) en Marleen (67) zijn 40 jaar getrouwd en recent gepensioneerd. Ze houden van koken, wandelen, jazz en klassieke muziek. Ze willen graag wonen in een gemeenschap. Ze zochten een woning waar ze lang kunnen blijven wonen en waar hun kleinkinderen kunnen komen logeren.

70m2

Collectieve binnen- en buitenruimtes

Buiten het creëren van comfortabele eigen woningen, verbindt BUUR[N] individuen op een dieper niveau en moedigt het aan om te delen met medebewoners en de buurt. Het gezamenlijk werken vanuit huis of tuinieren is een stuk gezelliger, en het vieren van een feest met vrienden en familie wordt mogelijk, ongeacht de omvang van je individuele woning, dankzij een royale gemeenschappelijke woonkamer.

Een toolbox met eindeloze mogelijkheden

Om efficiëntie en kostenbeheersing te bevorderen, werken we met doordachte, eenvoudige bouwstenen, die gemakkelijk te combineren zijn. Standaardisatie maakt het mogelijk om op grotere schaal te bouwen en tegelijkertijd te voldoen aan diverse behoeften en voorkeuren van bewoners.

Woon- en gebouwmogelijkheden

We integreren onze wooncoöperaties zorgvuldig in de omgeving, met aandacht voor de eigenheid van elke plek en initiatief. Het concept is de basis, de uitwerking is steeds uniek. De ingrediënten en verhoudingen variëren. Op de ene plek kan een wooncoöperatie een stadsvilla zijn, op een andere locatie een hof en op weer een andere plek kan een toren worden gerealiseerd.

Onze pijlers

 

Efficiënt bouwsysteem toegespitst op herhaling van woningtypes

Basis opleveringsniveau drukt kosten en geeft ruimte aan bewoners voor eigen invulling

Compacte woningen met royale collectieve binnen- en buitenruimte

Download onze brochure